info> Cristale Agat

Ce sunt Cristalele Agat?

    

AGAT  este numele dat numeroaselor varietati de calcedonie dungata, un mineral din familia Cuartului. Ca si celelalte cuarturi, Agatul cristalizeaza in sistem trigonal si are o duritate de 7 pe scara Mohs. Agatul Dendritic, Agatul Muschi si AgatulCopacnu sunt Agate in sensul stiintific, pentru ca nu prezinta benzile caracteristice, insa sunt considerate Agate oricum. Numele de Agat vine de la numele raului Acate din Sicilia, unde Agatele au fost gasite inca din timpuri stravechi. Agatele au fost descoperite impreuna cu artefactele oamenilor din Neolitic. Au fost folosite si de catre egipteni inainte de anul 3000 i.Hr. Aceste pietre au fost folosite ca bijuterii si in India antica.

In termeni metafizici, Agatele sunt cunoscute ca pietre cu o frecventa mai joasa, care are nevoie de timp pentru a lucra pe anumite planuri, insa acesta nu este un defect. 

Agatul este o piatra foarte stabila, formata din cristale mircoscopice de cuart si dispuse in benzi succesive. Pietre de ancorare, agatele asigura echilibrul emotional, fizic si intelectual. Ele favorizeaza centrarea si stabilirea energiei fizice. Agatul are puterea de a armoniza yin si yang, fortele pozitive si negative care mentin universul in echilibru. Piatra linistitoare si calmanta, agatul actioneaza lent, insa confera o forta mare. Straturile sale multiple scot la iveala informatii ascunse.

In plan psihologic, agatul favorizeaza cu blandete acceptarea de sine, care construieste increderea in propria persoana. Favorizeaza autoanaliza si perceptia circumstantelor oculte, reveland starile de rau ce afecteaza bunastarea. Agatele imbunatatesc functiile mentale, deoarece ele cresc concentrarea, sensibilitatea si capacitatile analitice si permit astfel gasirea de solutii practice. Dragostea de adevar a agatului ne face sa spunem ce gandim. Agatele incolore stimuleaza memoria.

In plan emotional, acest cristal invinge negativitatea si amaraciunea, vindeca furia interioara, conferind astfel dragostea si curajul de a o lua de la inceput. Este util pentru orice tip de trauma emotionala. Creeaza un sentiment de securitate inlaturand tensiunea interioara.

    

Efecte Tamaduitoare:

   

Agatul stabilizeaza aura, eliminand si transformand energiile negative. Efectul sau purificator este puternic atat in plan fizic, cat si emotional. Plasat pe inima, el trateaza indispozitia emotionala ce impiedica acceptarea dragostei. Asezat pe abdomen sau luat sub forma de elixir, agatul stimuleaza procesul digestiv si si trateaza gastrita. Vindeca ochii, stomacul si uterul, purifica sistemul limfatic si pancreasul, fortifica vasele sanguine si amelioreaza afectiunile pielii.

     

Culori si tipuri specifice:

      

In afara caracteristicilor lor genetice, culorile particulare au proprietati aditionale:

  • agatul albastru-verde este de obicei sticla artificiala si nu are proprietati terapeutice.
  • agatul verde mareste flexibilitatea mentala si emotionala si usureaza luarea deciziilor. util pentru rezolvarea disputelor.
  • agatul roz favorizeaza dragostea intre parinti si copii. Pentru un efect optim, asezati-l pe inima.
  • agatul de Botswana se gaseste numai in aceasta tara; piatra este utila tuturor celor care au legatura cu fumul sau focul. Benefic pentru fumatori si pentru cei care vor sa se lase de fumat. Agatul de Botswana cauta solutii in loc sa se opreasca asupra problemelor. Va ajuta sa explorati teritorii necunoscute, dar si propria dumneavoastra creativitate. In plan mental, va face sa vedeti intregul. In plan emotional, elibereaza cu blandete frustrarile. Datorita culorii sale gri si a faptului ca prezinta de obicei noduli, acest agat seamana cu creirul, cu care rezoneaza. Este indeosebi util pentru asimilarea oxigenului in organism, fiind benefic pentru sistemul circulator si piele. Atenueaza depresia. In plan subtil, stimuleaza chakra coroana, aducand energia in campul auric.

   

Iris Boutique,

Din pasiunea pentru calitate!


Produs adaugat in cosul de cumparaturi.
Cantitate:
Total:
Aveti un produs in cos.
Total produse:
Livrare  To be determined
Total:
Continua cumparaturile Finalizeaza comanda