info> Argint 925

Ce reprezintă Argintul 925?

 

Cu siguranță de multe ori ați auzit sau ați văzut folosindu-se expresia „Argint 925”. La ce se referă aceasta?

În general, argintul pur (puritate 99,9%) este prea moale pentru a putea fi folosit la producerea de obiecte destinate bijuteriilor. Metoda folosită de bijutieri pentru a creşte rezistenţa metalului constă în alierea argintului cu alte metale.

 

Cum producem Argintul 925?

  

Prin combinarea unor metale cu argint pur se produc bijuterii foarte rezistente la zgârieturi şi lovituri. În cazul nostru, argintul 925 reprezintă cea mai cunoscută rețetă. Acesta este un amestec obţinut din 92,5% argint şi 7,5% cupru, şi este cunoscut sub denumirea de Argint Sterling.

Cifra 925 reprezintă puritatea procentul de argint pur din compoziția bijuteriei, la fel ca și în cazul aurului, 925 semnifică 925‰ sau 92,5% argint pur!

Ca să înțelegem mai bine, putem asocia cu cartajul aurului de care cu toții am auzit. Aurul de 24 carate are o puritate de 999 ‰, aur 18 carate are 750 ‰ (750 ‰ inseamna 750 parti aur pur din 1000 parti de aliaj).

În calitate de client este bine să ştiţi că bijuteriile din argint 925 reprezintă o bună achiziţie, întrucât veţi deţine o bijuterie cu mare puritate de argint şi cu rezistenţă sporită în timp.

  

Iris Boutique,

Din pasiunea pentru calitate!


Produs adaugat in cosul de cumparaturi.
Cantitate:
Total:
Aveti un produs in cos.
Total produse:
Livrare  To be determined
Total:
Continua cumparaturile Finalizeaza comanda