Tipuri de argint și diferențele dintre acestea

Multe femei cochetează cu bijuteriile din argint și, sincer nu ai cum să nu le adori. Delicate sau opulente, strălucitoare sau patinate, bijuteriile sunt extrem de versatile, sunt deosebite și au un farmec aparte care transmite feminitatea și autenticitatea.

Însă, înainte să achiziționăm, cât de multe dintre noi știm să facem distincția dintre diferite tipuri de argint și care este calitatea acestuia? Tocmai de aceea vom vorbi puțin despre diferențele dintre cele mai cunoscute tipuri pentru a ști pe viitor ce urmează să achiziționezi.

Despre argint 999 și calitățile acestuia

În forma sa pură, argintul este un metal moale iar pentru a se putea asigura durabilitatea obiectelor realizate din acest metal este folosi în aliaj, cum ar fi cu cuprul. Măsurarea purității argintului a fost perfecționată de-a lungul timpului iar proporția de argint – aliaj este cea care determină puritatea finală a materialului.

Argintul 999 sau argintul pur este format din 99,9% argint iar restul de 0,1% din elemente nesemnificative. Argintul 999 poate să fie găsit ștanțat cu 999 având un aspect strălucitor însă pe atât de moale, ceea ce îl face să fie mai puțin rezistent în timp. Un alt dezavantaj al argintului 999 este acela că se poate reactiva la factorii de mediu și să oxideze. Din cauza acestei sensibilități este folosit destul de rar pentru producerea de bijuterii.

Despre argintul 925 și motivele pentru care este preferat în industria bijutierilor

Pe piață, cel mai adesea îl întâlnim pe cel 925, acesta fiind 92,5% argint și 7,5% cupru. Argintul 925 mai este cunoscut și sub denumirea de argint sterlin (sterling silver). Spre deosebire de alte tipuri de argint acesta este cel mai rezistent și este preferat de bijutieri pentru crearea accesoriilor pe care le îndrăgim atât de mult.

Dacă ai nevoie de accesorii originale care să îți scoată în evidență stilul personal atunci accesează website-ul www.iris-boutique.ro.

Scrie un comentariu
DERULAȚI ÎN SUS