Termeni și condiții

Acest regulament se aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre Iris Boutique SRL prin intermediul acestui site web.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor ce se regasesc mai jos.

Iris Boutique SRL isi rezerva dreptul de a efectua modificari ulterioare acestui contract, fara a notifica in prealabil partile.

Definitii:

  • beneficiar = persoane fizice sau juridice ce plaseaza o comanda pe acest site web;
  • furnizor = compania Iris Boutique SRL identificata la Registrul Comertului cu J23/3931/2023, cod unic de inregistrare 45636378 avand sediul in Snagov, Str. A.I. Cuza 14; 
  • produse = bunuri care urmeaza a fi livrate de furnizor catre beneficiar ca urmare a contractului incheiat;
  • comanda = o forma electronica de comunicare intre beneficiar si furnizor, prin care furnizorul isi da acordul de livrare a produselor solicitate, iar beneficiarul este de acord sa achite contravaloarea produselor comandate;
  • contract = o comanda confirmata si validata de catre furnizor.  

Drepturi de autor:

Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site web apartin in totalitate companiei noastre si nu se pot copia sau folosi fara acordul scris al proprietarului.

Persoanele care acceseaza acest site web au dreptul de a vizualiza intregul continut si sa insereze link-uri catre acest site web pe alte site-uri cu caracter comercial sau publicitar.

Compania noastra isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care au un comportament inadecvat sau limbaj necivilizat si agresiv.

Confidentialitatea datelor:

Compania noastra garanteaza pentru protectia si confidentialitatea datelor dumneavoastra personale conform Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces asupra datelor personale, de modificare, dreptul de a inceta prelucrarea lor, dreptul de opunere a prelucrarii lor si dreptul de a va adresa justitiei. Va puteti exercita aceste drepturi prin expedierea unei cereri scrise, semnata si datata, la sediul companiei noastre.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul acestui site web sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul iris-boutique.ro va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.

Datele dumneavoastra personale sunt colectate, in maxima siguranta, numai in scopul de a va inregistra si livra comenzile efectuate. Compania noastra recomanda tuturor parintilor si tutorilor legali sa informeze minorii, intr-un mod cat mai corect si adecvat, cu privire la utilizarea datelor cu caracter personal, in momentul utilizarii site-ului.

Comanda:

Confirmarea comenzii de catre beneficiar aduce dupa sine acceptarea termenilor si conditiilor impuse de compania noastra.

Se considera finalizata comanda in momentul in care beneficiarul o confirma telefonic furnizorului. Comanda nu se livreaza niciodata daca beneficiarul nu o confirma in prealabil. Prezentul contract intra in vigoare la confirmarea telefonica a comenzii de catre unul din operatorii iris-boutique.ro.

Modalitati de plata:

Iris-boutique.ro va pune la dispozitie urmatoarele modalitati de a plati produsele comandate:

1.Ramburs cu deschidere colet, prin plata numerar catre curier la livrare;

2.Plata online cu cardul;

3.Plata in rate;

4.PayPal pentru comenzi internationale.

Garantia produselor:

Iris Boutique SRL asigura garantia tuturor produselor comercializate, conform Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora.

iris-boutique.ro comercializeaza doar produse noi, aceste produse provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Certificatele de garantie sunt oferite fie de Iris Boutique SRL fie de colaboratorii sau partenerii acesteia.

Garantia preturilor:

La produsele comercializate pe acest site web, pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii.

Ne rezervam dreptul de a schimba pretul produselor fara o notificare prealabila, insa ne asumam raspunderea ca valoarea comenzii dumneavoastra sa nu se modifice dupa confirmarea acesteia telefonic de operatorii nostri.

Livrarea comenzilor:

Livrarea comenzilor se face prin firma de curierat rapid, la adresa de livrare completata la plasarea comenzii.

In cazul in care beneficiarul nu este gasit la adresa mentionata la plasarea comenzii, curierul va reveni de doua ori in incercarea de a contacta beneficiarul. In conditia in care dupa cele doua incercari beneficiarul nu a fost gasit la adresa mentionata la plasarea comenzii, comanda va fi anulata si prezentul contract va fi considerat anulat.

In cazul in care la livrare coletul prezinta urme de deteriorare sau ambalajul este desfacut va rugam sa refuzati comanda si sa luati legatura cu departamentul de relatii cu clientii trimitand un e-mail catre adresa contact@iris-boutique.ro.

In cazul in care produsul nu se afla in stocul nostru sau prezinta defecte de fabricatie va vom anunta telefonic sau pe email.

Timpul de livrare:

Comanda dumneavoastra va fi procesata si livrata in cel mai scurt timp posibil. Termenul de livrare este de 1-2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii, in cazul in care pe site sunt inregistrate foarte multe comenzi, sau de sarbatori, Black Friday ne rezervam dreptul de a mari perioada maxima de livrare cu 1-4 zile lucratoare. 

Programul de livrare:

Livrarile se fac de luni pana vineri in intervalul orar 09:00-17:00. Inainte de efectuarea livrarii veti fi contactat telefonic de unul din curieri pentru a confirma adresa de livrare.

Daca in acest timp nu sunteti la adresa de livrare, puteti cere ca livrarea sa se faca la o alta adresa sau sa specificati un interval orar in care sunteti la adresa la care ati cerut livrarea la plasarea comenzii.

Dreptul de returnare:

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar beneficiarilor persoane fizice, beneficiarii persoane juridice nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in vigoare referindu-se doar la persoanele fizice. 

”Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatotului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”. 

Costurile de transport a retururilor sunt achitate intotdeauna de catre client conform O.G 34/2014.

De retinut! Nu se accepta colete care sunt expediate prin ramburs!

Restituirea banilor:

In urma cererii de retur, a primirii coletului returnat si a indeplinirii conditiilor de retur, compania noastra va returnain contul IBAN furnizat la trimiterea cererii de retur, valoare integrala a produselor returnate.

O.U. 34/2014, art. 13 (1) “Profesionistul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, in conformitate cu art. 11”.

O.U. 34/2014, art. 14 (2) “Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de catre consumator.

Reclamatii:

Pentru orice reclamatii, sugestii, nemultumiri sau intrebari, iris-boutique.ro, va recomanda sa ne contactati la adresa de e-mail contact@iris-boutique.ro sau sa completati formularul tipizat de pe acest site web.

Forta majora:

iris-boutique.ro nu poate fi considerata raspunzatoare pentru expedieri intarziate in cazurile:• cazul fortuit: blocaje rutiere, surpari de teren in apropierea soselei, caderi de poduri, accidente rutiere, probleme mecanice ce pot aparea in modul de transport, etc.;• cauze naturale: furtuni, incendii, inundatii, zapada sau inghet, etc.;• cauze umane: razboaie, starea de asediu, greve, revolutii, etc..

Limitarea responsabilitatii:

Compania noastra nu este raspunzatoare pentru acuratetea datelor furnizate utilizatorului sau pentru erorile, greselile, neindeplinirile, intarzierile sau intreruperile fluxului de date indiferent de motiv.

Compania noastra nu este raspunzatoare pentru daunele aduse calculatorului dumneavoastra sau virusi care ar putea sa va infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a descarcarii vreunui continut, accesarii sau utilizarii acestui site web.

Compania noastra nu este raspunzatoare pentru nici un fel de daune (inclusiv, dar fara a se limita la daune rezultate din date pierdute, profituri pierdute) rezultate ca urmare a folosirii, sau a incapacitatii de folosire a informatiilor prezente pe acest site web, chiar daca compania a fost prevenita in legatura cu posibilitatea producerii unor astfel de daune.

Jurisdictie:

Legea aplicabila este legea romana. Toate litigiile privind interpretarea, executarea sau incetarea prezentilor termeni si conditii se vor rezolva pe cale amiabila de catre reprezentantii partilor (beneficiar si furnizor). In cazul imposibilitatii unei intelegeri intre parti, solutionarea litigiului revine instantelor de judecata romane.

DERULAȚI ÎN SUS