Turmaline Paraiba

Origine

Din statul brazilian Paraiba, turmalinele Paraiba, strălucitoare ca neonul sunt una dintre cele mai căutate pietre prețioase din lume.

În doar câteva decenii, turmalinele Paraiba au devenit una dintre cele mai cautate pietre prețioase din lume. Descoperita pentru prima dată în anii 1980 de Heitor Dimas Barbosa – care și-a petrecut ani de zile sapand pe dealurile statului brazilian Paraiba cu bănuiala că acolo era ascuns ceva special – el trebuie să fi știut că a lovit jackpot-ul când și-a văzut pentru prima data turmalina Paraiba strălucitoare de neon.

Ce face turmalinele Paraiba unice?

Aproape fiecare nuanță de turmaline poate fi găsită în Brazilia, dar niciuna nu are strălucirea vie care distinge turmalina Paraiba, cunoscută și sub numele de elbait cuprian. Un produs al oligoelementului de cupru, culorile variază de la turcoaz uluitor la maiestuos albastru-verde, dar strălucirea incandescentă care pare să lumineze piatra din interior este cea care face turmalinele Paraiba incomparabile cu orice altă bijuterie.

Cât de rare sunt turmalinele braziliene Paraiba?

Pentru a pune raritatea lor în perspectivă, există doar o turmalină Paraiba extrasă pentru fiecare 10.000 de diamante, iar o Paraiba de bună calitate din Brazilia, cântărind peste trei carate, este practic nemaiauzită. Atât de rare sunt turmalinele Paraiba braziliene autentice încât nu este neobișnuit ca acestea să atingă cinci cifre per carat.

Turmaline Paraiba
DERULAȚI ÎN SUS site de prezentare blouri pentru caini flori artificale caune lenjerie de pat gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web