La fel de strălucitoare ca diamantele naturale si conferindu-i oricărei femei elegantă si rafinament.

Diamantele CZ

Ce sunt Diamantele CZ?

La fel de stralucitoare ca diamantele naturale si conferindu-i oricarei femei eleganta si rafinament, Diamantele CZ sunt utilizate de zeci de ani in crearea bijuteriilor, fiind renumite pentru stralucirea si claritatea lor.     

CZ – Cubic Zirconia:

Marilyn Monroe decreta intr-una dintre cele mai faimoase melodii ale sale ca “diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”. Nu o contrazicem, insa trebuie sa scoatem in evidenta faptul ca, desi diamantele sunt prietenoase cu doamnele, ele nu sunt prietenoase si cu buzunarul lor. O alternativa mai putin constisitoare, dar cu acelasi efect, sunt Diamantele CZ. De altfel, un ochi neexperimentat cu siguranta nu va face diferenta intre un diamant natural si un Diamant CZ de buna calitate.

Istoric

Diamantul CZ, este realizat in laborator, fiind forma cristalina cubica a dioxidului de zirconiu – Ze02. Productia acestor cristale se leaga de numele omului de stiinta sovietic V. V. Osiko care a produs pentru prima oara in laborator Cubic Zirconia. Au denumit piatra “fianit”, iar in 1976 a inceput productia in scop comercial. Un an mai tarziu aceste pietre se realizau in masa. In anul 1980 se ajunsese deja la o cantitate de 10 tone produsa la nivel mondial.

Chimistii produc Diamantele CZ in forma bruta, urmand ca slefuirea si taietura sa fie efectuata de specialistii bijutieri.

Superstitiile si legendele spun ca atunci cand purtati bijuterii cu aceste pietre sunteti protejata de boli, in special de febra si afectiuni ale stomacului. Se mai spune de asemenea ca stimuleaza apetitul si intareste inima si ca ii va aduce purtatoarei pace sufleteasca si un somn profund.

Asemanarea cu Diamantele naturale:

Desi foarte asemanator cu diamantul natural, Diamantele CZ au o duritate mai mica, de 8 pe scara Mohs, in timp ce diamantul natural are o duriate de 10.     Densitatea Diamantelor CZ este mai mare, ele fiind cu 75% mai grele decat diamantele. Totodata, acestea au un indice de refractie de 2.15 – 2.18, spre deosebire de diamantul natural ce are acest indice de 2.42. Dispersia Diamantului CZ este mai mare decat a diamantului natural – 0.058 – 0.066, fata de 0.044.

Ca orice produs creat in laborator, Diamantul CZ este perfect din toate punctele de vedere, in timp ce diamantul natural poate contine mici imperfectiuni.

Diamantele CZ se monteaza pe bijuterii din aur, argint sau platina, pe cercei, inele, bratari, coliere sau pandante si sunt disponibile intr-o gama de culori care multumeste orice doamna.

DERULAȚI ÎN SUS